12 Nisan 2015 Pazar

Beyler bu başlıkta Bahadır'a sallıyoruz.

Merhaba;

Bir süredir yazıp çiziyorum, resmi kurumlar ya da gayrıresmi topluluklar dahilinde faaliyetler yürütüyorum.

Haliyle, hata yapabiliyor ya da kalp kırabiliyor, insanları incitebiliyorum.

Bu gönderinin altına, "anonim" olarak, varsa görüşlerinizi, özellikle eleştirilerinizi yorum olarak yazarsanız sevinirim. Küfür, hakaret içermeyen her yorumu yayımlayacağım. İnsan bazen yüzüne söyleyemeyebilir, karşısındakini düşündüğünde özellikle; ancak vaktini ayırıp, gerçekten lutfedip benim yazdıklarımı okuyanlar ya da sohbetlerimde bulunanların düşünceleri kıymetlidir. Bu düşünceler doğrultusunda hareket etmeyeceğim elbette: Ancak bu düşünceler benim için birer veri olacak.

Bu sayede, "kendim ile siz" arasında daha sağlıklı bir köprü kurabilir, güzel ve daha işlenmiş, etkinleştirilmiş bir senteze ulaşabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

M. Bahadırhan Dinçaslan

(Not: Yorum kısmında isminizi ve diğer bilgilerinizi vermeden yorum yapabiliyorsunuz. En kolay çözüm olarak bu blog gönderisini düşündüm. Dilerseniz isminizi de verebilirsiniz tabii.)

67 yorum:

  1. Ülkücü olmasa iyi adam. Ülkücülük tek kusuru.

    YanıtlaSil
  2. genellikle seslendiğin bir kitle var. bu kitleye kıyasla daha eğitimli ve bilgilisin. bu seslendiğin kitleden pek ses de çıkmıyor. ne kadar doğru ne kadar düzgün olduğun konusunda iltifat alıyorsun ama orası var.
    neyse seni ağam paşam diye niteleyenden öte yana eşitlerinin arasında da vakit geçir ömrün boyunca. yapmıyorsun demiyorum ama kesin yap. bu gelecek için bir öneri. şu an için her şey iyi bence.

    YanıtlaSil
  3. seni iyi ama ülkücülük kusuruna sahip diyenler, demek ki yazılarını okumamış. çünkü yazılarını okusalar böyle düşünmezlerdi diye düşünüyorum. yazılarını okuyup böyle diyolarsa senin sıkıntın var ikna edici değilsin. okumuyorlarsa da böyle adamları pek dinleme. yazını okumamış ama seni övüyor. (!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu adam olmasa ülkücülerin hepsi çapulcu diyecek potansiyelde bir adamım lan ben. o yüzden tek kusuru ülkücü olmak

      Sil
    2. Toptan bir düşünce mensuplarını karalayabildiğine göre tutarlı bir eleştiri değil seninki. Tek kusurun da bu mu, onu da bilmiyorum tabi :)

      Sil
  4. göze batan bi sıkıntı yok bence.

    YanıtlaSil
  5. ülkücüler seni anlamaz ve mensubu bulunduğun komitacılarda fazla uç bence bizlerin aydınlık yüzüsün

    YanıtlaSil
  6. kımız ve kız göremeyen yoldaşlar var

    YanıtlaSil
  7. ekşide ki kılıçdaroğlu ziyareti mi ilham verdi başkan?

    YanıtlaSil
  8. Seni yaklaşık 5 aydır takıp ediyorum. Yazılarının birçoğunu okudum. Ülkücüluk kusurun değil en güzel aksesuarin adeta. Bence bu yolda devam etmelisin. Bir Türkçü olarak daha fazla Bahadirhan Dinçaslan olması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Ülkücü olmasa iyi adam demedim, tek kusuru ülkücü olmak dedim. Yoksa iyi adamdır cCc Bahadır Reyiz cCc

    YanıtlaSil
  10. ekşiden anladığım, bu apolitik gençlik her şeyden çok çabuk etkilenebiliyor. hem hdp'ye oy verecem diyor, hem sinan oğan, ümit özdağ'a oy vermem ama kaliteli diyor. bunlar ironiden de anlamaz muhtemelen. o yüzden bunlara ironili yazma.

    YanıtlaSil
  11. Senin ülkücülüğünü çekemeyen gitsin anten taksın başgan :) Ama bazen kendini çok övüyon gibi geldi bana. Engin ol gönül engin ol :(

    YanıtlaSil
  12. Bir kavga veriyorsun, elinde balyoz küflenmiş bir duvarı kırıyorsun. Yoldaşların şimdilik çekiçle, tırnaklarıyla destek oluyorlar. Duvar eninde sonunda yıkılacak ve yeni duvarı hep birlikte yapacaksınız.

    YanıtlaSil
  13. ülkücü değil de solcu olsaydın şimdiye kendi fraksiyonun kendi partin vardı. ama çok zor bi kitleye hitap ediyorsun. bazen de yılgınlık geliyor haliyle. ama işin aslı, bu ülkede yapılabilecek en zor şeylerden biri için uğraşıyorsun. yolun açık olsun.

    YanıtlaSil
  14. Bireysel olarak çok çok iyisin ama liderlik konusunda tarz değiştirmek lazım. Ekibine gerekirse tek tek ''sen şunu, sen bunu, şu kadar süre içinde yapıp, hazırlayıp önümüze koyacaksın.'' demen lazım. Ekibindekileri daha yakından tanıyıp onlardan yetenekleri ve ilgileri ölçüsünde yararlanmalısın. Komitacılar'ın Bahadırhan Dinçaslan'dan ibaret olmadığını(eğer gerçekten öyleyse) ispatlamalısın.

    YanıtlaSil
  15. Adamdır adam (bunu dediğim nadir insanlardan birisi). Eleştirdiğim noktaları vardır var olmasına fakat diktatör olacağım hükümeti devireceğim dese dağa çıksa arkasından gelirim.
    cCc Komitacılar cCc Entellektüel seküler ülkü devi

    YanıtlaSil
  16. 1) kendini çok abartma. biraz daha mütevazi takılmaya çalış entelektüel anlamda. çünkü daha çok yolun var.

    2) seküler milliyetçilik diyip tutturma. milliyetçilik normal şartlarda zaten sekülerlik gerektirir. türkiye pratiğinden kaynaklı bir takım seni rahatsız eden şeyler var ancak bunu durmadan seküler milliyetçilik diyerek değil içten değiştirebilirisin.

    3) çerkezlik tarafından dolayı sağlam rusya düşmanısın. avrasya seçeneğini çok göz ardı ediyorsun. çin ve rusya ile ilşkiler çok çok önemli. gelecekte daha da önemli olacak. liberal tarafın ayrıca bu ülkelere karşı ön yargı oluşturuyor sende. siyaset başka şey.

    4) ekonomi ve siyaset bilimini daha kapsamalı çalış. özellikle ekonomi. çok daha kolay somut gerçeklerden yola çıkacaksın fikir üretirken.

    5) nette fazla goy goy yapma derim. ileride ciddi anlamda siyaseti düşünüyorsan yaptığın şakaları dahi aleyhine kullanabilirler. tabi kendini sık demiyorum ama daha dikkatli ol derim.

    YanıtlaSil
  17. hep ülkücülüğün çevresinde dönmüş "eleştiriler" ama ben başka bir şey söyleyeceğim, daha çok hikaye yapsana! eskiden düz yazı da denemişsin, sanırım kendin çok beğenmemişsin ama pek beğendiğim şiirleri yazdıran şiirsel üslubun o düz yazıya şiirsel bir anlatım katmıştı. belki fazla olması insanı yorabiliyor ama roman okumaya karşı olan tutumunu belki biraz gevşetip düz yazı yazabilirsin. herkes diyor ama gerçekten bu topraklardan bir tolkienvari kişilik çıkacaksa bu sensin.

    bir de seni çok övüyorlar, çevrendekiler falan. başkan da başkan. olabilir, ama bu kitlenin ötesine de biraz seslen be başkan. sen çok daha geniş kitlelere konuşabilecek birisin. dine karşı olan tutumundan hoşnut değildim zamanında ancak doğru olduğunu düşündüm. fakat bunları dile getirmekte sert olduğunu düşünüyorum. sen işini biliyorsundur ama insanları kendine küstürmeden, onları kazanarak iş yapsan ne güzel olurdu. gönül isterdi ki "bizim" bahadır "herkesin" bahadır'ı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hocam bu ülkede bu seviyede kaç insan var söyler misin herkesin bahadırı olacak? övüldüğü kadar var hiç kusura bakmayın , herkesin bahadırı olmak için bir ocağa gitsin herkes ölmeye hazır fakat kimse kendimi geliştireyim demiyor. Bu zaten zeka-kapasite ile alakalı. Kalsın böyle

      Sil
    2. ben bahadır'la "tanııştığımda" ne dini ne de siyasi fikirlerini benimsiyordum, ancak kendisinin entelektüel birikimi, kendini ifade ediş biçimi ve şiirleri beni benden aldı. siyasi olarak yine pek desteklemiyor olsam da bana göre "ofsayt" lan bir adama karşı ilgisiz kalamıyorum. ben bu adamı bir şekilde seviyorum, ama daha mütevazi olmasını dilerdim. inanın bana, insanlar sırtını okşamayacak olsa da içten içe "ya ne iyi adam be" diyeceklerdir. samimiyetini belli etmeli tabi.

      Sil
  18. Bahadırhan Dinçaslan Mehdi'dir. Kendimi öyle sanıyordum ama yanılmışım, tövbe ettim. Medet ya Bahadır!

    Harun Yahia

    YanıtlaSil
  19. Keşke Atsız Ata şu an yaşayıp seni görebilseydi de ektiği tohumların yeşermekte olduğuna kani olsaydı, gönlü ve ruhu huzur bulurdu eminim. Yolun, yolumdur başkan. Kalem de tutarız beraber, fikir de üretiriz, çözüm de getiririz ve gerektiğinde Avşar dağlarına da çıkarız pusatlanıp. Tanış olduğumuz günden beri tek yanlışını görmedim. Devamlı ufkumu açtın. Bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum. Senin için kibirli diyorlar, ya ne olacağıdı eyemkey. Sendeki kibir sonuna kadar haklı bir kibir. Umudumuzsun. Tek bir kişi kalsa bile fırka bitmez. Esen olsun.

    YanıtlaSil
  20. tesadüfen farkında olmama ve şiirlerinle çok ilgilenmiyor olmama rağmen entellektüel birikimin, mizahi bakış açın, yenilikçi düşünce yapın, türkçü düşünceyi kültürle/bilimle/edebiyatla bir araya getiren tarzınla ilgimi çektin, gönlümü kazandın. sonuçta bu camiadan kaç kişi ingilizce ile uğraşıyor, tolkien kültürünü seviyor/biliyor ya da rock dahil her türden müziğe yeri geldiğinde kulak kabartacak kadar "jack of all trades" olabiliyordur ki?


    burada tutup şöyle iyi, böyle güzel diye seni övmeye gerek yok. her insan eksiklerini ve artılarını bilir. fakat diğer arkadaşlara katıldığım bir husus var. o da kendini "haddinden" fazla övdüğündür. kendini bilmek ile narsisizim arasındaki çizgiyi zaman zaman aşmasan, senin karakterindeki bir "anadolu çocuğu" için daha uygun olurdu. her ne kadar entellektüel paylaşımların ve sunumlarınla "anadolu çocuğu" geçmişini rafa kaldırmaya çalışsan da(en azından benim gözlenmediğim bu), işbu öz kimliğinin övünerek, masaya "şılak" diye vurman gereken bir olgu olduğunu düşünüyorum. ha, bi' anda konuyu niye değiştim; çünkü narsisizme kayan açıklamaların "anadolu insanı" tarafına uymuyor, eğreti duruyor.

    ayrıca hitap ettiğin/etmeye çalıştığın kesim ülkücü, türkçü, milliyetçi camiadan olsa da "yapmaya çalıştığın" bu ülkenin tamamı için büyük önem arz ediyor. bu ise aslında senin düşündüğünden daha büyük bir kitleye hitap etmeye başlaman gerektiğini gösteriyor.

    goygoy konusunda ise kesinlikle insanları dinleme. eğer devlet bahçeli gibi olmak istiyorsan başka... ben-eğer dürüst olacaksak- asla siyasete aktif olarak dahil olmanı istemezdim. en azından belli bir yaşa kadar. ülke için mücadelenin, mevcut çakma demokratik sistemde, mecliste verilebileceğine inanmıyorum. görüyorsun ki -eleştiriyor olsan da- desteklediğin partiden bir milletvekili çıkıp "maaşlar az" deyip, kendisine sövdürebiliyor.

    sonuç olarak kıymetli, lakin daha da kıymetli olabilecek bir adamsın. kendini durmadan daha da geliştireceğine şüphe yok. senin gibi ışık saçıp, sönen nice değerler olduğunu, "el elden üstündür" lafını unutmadan işini yapmanı tavsiye ediyorum. tanrı seninle olsun.

    YanıtlaSil
  21. valla abicim eski solcular yeni milliyetçiler olarak toplanıp seni tenhada kıstırmayı planlıyoruz :) çeşitli laf cambazlıklarıyla beni milliyetçi yaptın şimdi öyle mal gibi ortada kaldım. çevremde ne bir yol gösterenim var ne de elimden tutan. nereden başlayacağım, hangi kaynakları okuyacağım, ülkücü camiada nasıl hareket edeceğim hiçbir şey bilmiyorum.bu bilgi eksikliği MHP ye karşı beni biraz çekingen kılıyor. en azından milliyetçilik, Türkçülük, MHP hakkında kaynak niteliğinde bir şeyler yayınlarsan fazlasıyla mutlu olurum.

    YanıtlaSil
  22. ülkücü hareketin içerisinde bulunmuş olmana rağmen ülkücü hareketi yeterince tanımıyorsun yahut dürüst/tutarlı olmak adına çok keskin cümleler kuruyorsun. "islam yok olacak" diyorsun mesela. sadece bu söyleminden dolayı seni linç edecek bir reflekse sahip bu hareket. eğer bu hareketi kendince dönüştürmek istiyorsan yapının içine dahil olmalı ve sessizce ilerleyip, büyüyerek idareyi ele aldıktan sonra değişimi başlatmalısın. yoksa hiçbir zaman ciddiye alınmaz ve asla tutunamazsın. belki bu tavır sana dürüst gelmeyebilir ama unutmamalısın ki tüm savaşlar "hileden" ibarettir. dini konularda yaptığın yorumlar hem hiç kimseye bir yarar sağlamıyor hem de insanların senden ürkmesine yol açıyor. birçok kişiye senden övgüyle söz ettim ama insanlar dinle ilgili yorumlarını görünce derhal soğuyor. bence ülkücülerin kendilerine güvenmelerini sağlayacak, kendilerini sorgulamaya sevk edecek, kendilerini mücadeleye itecek yazılar yazman çok daha fazla önemli ve gerekli. kısacası: dinle diyanetle uğraşma :) daha öncelikli konulara odaklan.

    YanıtlaSil
  23. Kendinin farkındasın, bizde senin farkındayız, gelecekte daha büyük kitlelere ulaşabileceğinden siyasetin içinde daha etkin olacağından hiç şüphe duymuyorum. Adam olacak çocuk bokundan bellidir derler ya, heh işte seni takip edenler senin nasıl bir cevher olduğunu ve bu ülke insanına ne kadar yararlı olabileceğini az çok kestirebiliyorlar. Bunlar seni şımartmasın. Mütevazi ol, kişilik kimyan bozulmasın.

    Bu hareketin köklerinden tarihinden bahsetmeye gerek yok şimdi sen fazlasıyla bunlara hakimsin ve yine bu hareket gemisinde oluşabilecek muhtemel deliklerin kapanmasında fikir marangozlarına duyduğumuz ihtiyacı da biliyorsun. Yani üstünde düşünüp yazacağın konuşacağın üreteceğin çok şey olacak. Bu yüzden daha çok oku, daha çok üret hiç bir şüpheye fırsat bırakamayacak kadar donanımlı ol.

    Goygoyunu da yap ama ileriyi de hesapla, karizmayı çizdirmeden yürü goygoy yapacam diye laubali bir adam olup çıkma.

    Son bir şey yukarıda sanırım bir arkadaşın daha yazmış bende söylemeden geçemeyeceğim bazı kelimeler gereğinden fazla tekrarlanınca artık itici olmaya başlıyor, yani Bahadırhan başlıcam sekülerinden.
    Sen yaz biz okuyalım.

    YanıtlaSil
  24. Mitoloji takıntınla, kibirli davranışlarınla, dine saldırmanla Orta Asya'dan Anadolu'dan uzaklaşıp İstanbul boğazındaki kitleye hitap ediyorsun. Birçok insanı gücendirdin veya çizdin hiç hak etmedikleri şekilde. Siyasette Hedefine ulaşacağına sanmıyorum. Ancak edebiyatçı olarak anılacaksın.

    YanıtlaSil
  25. kuzgundan dinlediğim isimli radyo yayınına bit türlü katılamıyorum. birincisi yayın yaptığın siteyi anlayamadım, ikincisi daha önceden etraflıca bir bilgilendirme yapmıyorsun. anlık yayın yapıyorsun. mesela bir gün önceden yarın şu saatde yayın yapacağız desen cümbür cemaat toplanacağız

    YanıtlaSil
  26. Rica ediyorum tarikat kelimesini telaffuz ederken ilk heceyi değil ikinci heceyi uzatarak söyleyin. başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  27. Geçen gün Komitacılar'ın ask.fm hesabına bir soru sormuştum. ''MHP'nin seküler çizgiye gelmesi için bize biçtiğiniz görev nedir?'' diyerek. Bunun için medeni cesaret gösterip partiye katılmamı ve bu yönde çalışmam gerektiğini öğütledi Komitacılar. Siz de MHP'nin seküler bir çizgiye geleceğine inanıyorsunuz fakat bu inancın temelleri ne kadar sağlam, ne kadar tutarlı?

    Sekülerizm destekçisi biri Ülkü Ocaklarında, MHP'de ne kadar barınabilir?

    Bugün Anadolu'daki bir MHP seçmeninin seküler olabileceğini düşünmek ne kadar mantıklı?

    MHP nasıl seküler bir çizgiye gelecek, seküler MHP Türk halkı tarafından nasıl karşılanacak bu konularda biraz daha yazarsan ve bizi etraflıca bilgilendirirsen sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar; normalde eleştirilere cevap vermiyorum ama bu bir soru olmuş. Bu konuda kendi tecrübelerimi yazacağım. Çok "barınamasam" da, en azından küçük de olsa bir yer tutabiliyorum zira. Daha etraflı ve ayakları yere basan bir "yöntem" geliştirilmesi için bu tecrübelerin önemli olduğunu düşünüyorum.

      Sil
  28. Bir entellektüel olarak gayet iyi bir noktadasın. İroniyi kullanman zekanın göstergesi. Bir kaç uyarım olacak:
    1. Ben oldum anlamına gelebilecek ifade tarzından kaçınmalısın. Bilimde kesinlik yoktur. Anı kurtarırsın ama değişen rüzgarın altında kalırsın. Hiç bir cümlen katı kanaat bildirmesin, aksine delil mutlaka çıkar.
    2. İdealist gençlerin idealizmi kendi hayatlarını kurduklarında biter. O yüzden yanıbaşındaki herkesin gün gelip gideceğini bilmeli ve övgülere kanmamalısın. Yani kimseye güvenme, daima kendi ayaklarının üzerinde yüksel... Arkadaşlarını da aynı doğrultuda yönlendir.
    3. Kendine yatırım yapmalı, eksik gördüğün yönleri beslemelisin. Bu da daha çok okumak, daha çok araştırmak, daha az konuşmak ve yazmak anlamına gelir.
    4. Siyaseti hele ki Türkiye'deki gibi kasaba siyasetini yapabilecek bir kişiliğin yok, fazla şehirlisin. O yüzden siyaset düşünme, ilim ve fikir adamlığı yönünden yürü.
    5. Tabi yeteneğin olan zor ve anlaşılmaz olanı anlaşılır ve kolay hale dönüştürme kabiliyetini geliştirmen Türk milletine yapacağın en önemli hizmettir.
    6. Projelerini önceliklendir, uygulanabilir olanlardan başla, başardıkça güvenin artacak, daha zor olanı da başarabilecek hale geldiğini göreceksin..
    7. Mutlaka ayakta kalabilmeni sağlayacak bir ekonomik kaynak oluşturmalısın. Bu durum dayanma gücünü artıracaktır... Yani önce okulu bitir, sana ayak bağı olmayacak, sınırlandırmayacak akademisyenlik türü bir işe gir...
    BAŞARILAR DİLİYORUM...

    YanıtlaSil
  29. Kuzgundan Dinlediğim için:
    Şuna bir program belirle. Pat diye kavgaya gider gibi "Hadi programa" diye adam topluyorsun. Olmuyor. Dinleyemiyoruz mereti. Hiç olmadı kaydını al. Onun dışında tek kusurun ülkücülük. (Sonuncusu şaka. Ne istersen onu ol elaleme ne bana ne?) Saygılar.

    YanıtlaSil
  30. radyo programini onceden haber verebilir misin diyenlere katiliyorum :)

    YanıtlaSil
  31. 1) Komitacilar ve diger butun islerde cok on plandasin. Lider olmak ve her seyi kendi basina yapmak arasinda daglar kadar fark var. En basiti Komitacilar'in FB postlarinda bile senin tonunu baskin bir sekilde duyabilmek mumkun. Bunun sebebi elbette ki senin seviyende baska yetismis kisilerin olmamasi olabilir, anlarim, ama madem ki kendinden bagimsiz bir davanin adamisin biraz daha cok seslilige onem vermen gerek.

    2) Bir diger elestirim de mutevazilik olacak. Bazen cok itici olabiliyor metinlerinin icinde kendini ovmen. Camianin icinde senin capinda cok kimse bulunmamakla birlikte henuz kendini herhangi bir sekilde kanitlayabilmis degilsin.
    Daha kendini pek cok yonden gelistirmen gerekiyor. Ve gercekten butun ovguleri hak ettigin gun dahi benim kisisel dilegim alcakgonullugu birakmaman yonunde olacaktir. Zira Turk toresi boyle emreder :)
    Ben dedim diye duracak degilsin tabii ki de, ama belirteyim dedim.

    3) Bir de yazdigin gazete vs . makalelerinde Ingilizce metinleri kopyala yapistir biciminde koyma. Benim icin sikinti yok, ama pek cok kisi anlamiyor olabilir. Sonucta akademik bir metin yazmiyorsun. Referans kurallarina uyman gerekmiyor. Kisaca paraphrase edip gecistirebilirsin.

    4) Sosyal medyaya daha da cok onem verin. Ozellikle bir iki onedio isiniz cok basariliydi. Bunlari daha da arttirmaniz gerek.

    5) Anladigim kadariyla hem okuyor hem calisiyorsun. Planlarin nedir bilmiyorum ama iyi bir universitede (mumkunse Amerika ya da Avrupa'da) doktora egitimini en kisa surede tamamlaman cok yararli olacaktir. Belli basli fikirlerin var ama bunlari destekleyecek herhangi bir titrin yok. Kisacasi Turk milliyetciliginin Kazim Mirsan'i olma.

    TTK.

    YanıtlaSil
  32. Umarım hedeflediğin sayıya ulaşırsın hatta daha fazlasına ama seçim sonucuna göre yılgınlık bıkkınlık gelebilir sana da okuyanlara da ,okunma sayısı da düşebilir bir süreliğine. Bu devrede parti- siyaset dışı şeyler yazsan (edebiyat olur beğendiğin filim olur vs.) iyi olur sanki. Sonra dayanamaz kalemin ucunu açarsın zaten.

    YanıtlaSil
  33. Yaklaşık 3-4 aydır takip ediyorum sizi ve komitacıları tam aklıma uyacak bir milliyetçilik anlayışınız var ve görüşlerinizi beni çok etkiledi. Özellikle Milliyetçiliğe seküler anlayışı katmanzı çok olumlu. Çünkü Mhp'nin oy alabilmek için cmkp'nin yapısını Türk İslam Sentezini anlayışın artık değişmesi gerekiyor. Millieyetçilik anlayışında yeni değişimler olması lazım. Dokuz Işık değişen dünyada geçerliliğin kaybetmiştir. Milliyetçilik durağan değil, ilerlemeci olmalıdır. Sizle şöyle bir önerim var. Fikirlerinizi daha geniş kesimlere aktarmak için İstanbul Türk Ocağında Komitacılıkla ilgili verdiğiniz konferansları, Ankara, Eskişehir vb. şehirlerdeki Türk Ocaklarında da vermeniz sizin ve Komitacıların daha geniş kitlelere ulaşır.

    YanıtlaSil
  34. Bahadırhan Hocam, biraz geç yazıyorum affola. Seninle tanışıklığım ekşisözlükte yazdıklarını takip etmemle başladı, özellikle türk tarihi/edebiyatı üzerine girilerle. Şuan üniversiteye iki sene önce başlamış olması gereken bir liseli olarak Almanya'da öğrenci değişim programı yapiyorum, Türkler üzerine yapmam gereken sunumlarda herşeyden çok senin faydan oldu, atalar ruhu senden razı olsun. Ben 80'lerde bile politiklesmemiş( yaşlanmaya başlayınca ulusalcılaşma da başladı) tek erkek evladıyım, gezi'ye kadar "cadde atatürkçülüğü" dışında ppolitikleşmemiştim. Dünyayı okumayada d&r'dan üst raf bestsellerlarıyla başladım, kafamdaki türk ve ülkücü imajı çok sağlıklı değildi. Bir doku uyuşmazlığı vardı sanırım , bir avrupalilaşma aşkı da denebilir. Senin yazdiklarin beni utandirdi hocam, burun kivirdigim, gormezden geldigim kültürün, kültürümün ne kadar güzel ve derin olduğunu anladım. Yaş daha 19 ama hani keşke daha cocukluktan, daha kökten bi ilişki kursaymisim bu gelenekle. Benim için Bahadırhan Dinçaslan burnumun dibinde olan kültürümü, tarihimi bana anlatan, öğreten, sevdiren ve bu konuda derinleşmeye, daha çok okumaya teşvik eden adamdir, bu yazi bir sallama yazisi değil bir teşekkür mektubudur.

    YanıtlaSil
  35. Bazen aşırı derecede kendinden bahsediyor bıkıyor yoruluyorum,onun haricinde sağlam adam.

    YanıtlaSil
  36. İhtiyacımız olan aydın Türkçü eksikliğinin kapanması konusundaki ilk adımdır. Adamın köküdür.

    YanıtlaSil
  37. Hocam yeni nesil Türkçüleri iyi takip etmeniz gerekli bence.Sizin komitacıların haricinde etrafta acayip Türkçü var sizin gibi düşünen.Ve hepsi bölük pörçük durumda.Eğer kendinize güveniyorsanız bu gruplarla iletişime geçmeyi deneyebilirsiniz. Ama kendileri tabiri caizse çok "atarlı". Geçenlerde birbirlerini polise bile şikayet ettiklerini gördüm.Araları açık yani.Onun dışında küçük küçük çeşitli gruplar var Türkçülüğe yanaşan.Bunlar üzerinden bir şeyler yapmayı deneyebilirsiniz belki.Bu grupların birleştirilmesi lazım.

    YanıtlaSil
  38. Twitter'da "Sahur sohbeti" dediğiniz için daha geç bir saatte bekliyorduk yayını. Muhtemelen o yüzden az kişi vardı, sevmediğimizden veya dinlemek istemediğimizden değil.
    Bir de keşke yayınları kaydetseniz. Dinlemek isteyip de çalıştığımdan dolayı kaçırdığım çok yayınınız oluyor.

    YanıtlaSil
  39. Dışarıya antipatik görünmek pahasına dalgacı olma, yeni takipçilerinin önü kesilir. Arkadaşların sorun etmez, ironiyi anlar ama başkaları anlamayabilir.
    Kendine fazla düşkünsün, kendinden çok bahsediyorsun/beğeniyorsun. Müspet kibir de bir yere kadar.
    Evet çok iyisin, başarılısın ama ''Oldum'' inancı gelişmeyi engeller. Mütevazı olmak her zaman bir artıdır. Takdir edenler daha çok saygı duyar.
    Dediğim gibi seni takip edenler seni anlar ama, daha önce temellendirdiğin düşüncelerden bahsederken daha açık olmaya, parantezler açmaya özen göstermelisin, ezbere konuşmamalısın.
    İnsanlar sevdiklerine karşı bazen dürüst olmaz çünkü kırmak istemezler. Bu başlık iyi olmuş yani.
    Son olarak, fazla nabız ölçüyorsun sanki. Bu da kendini merkeze yerleştirme konusuna geri dönüyor. Bütün ülkücüleri temsil etmek zorunda değilsin, kucaklaman iyi tabii, ama omuzlarına gereksiz yük bindirme.

    YanıtlaSil
  40. Çok "Oğuz" propagandası yapıyorsun, Kuzey Doğu'da yaşayan Kumanlar olarak bunu görüyoruz. Ve biz Kıpçak degiliz, Kıpçak olsak niye köy ismini "Kumanit" koyalım? Çogunlumuz asimile oldu ama tekrar uyanıyoruz, bilgine.

    Her neyse, ciddi olmak gerekirse, Rusya ve Çin konusunda fikirlerin gerçekçi değil. İki taraftan da benim onlardan nefret ettiğim kadar nefret edemezsin ama "gerçekçi" olmak çok ayrı bir konu. Özellikle Ruslar gayet kullanışlı olabilirler.

    Onun dışında gündeme gelebilecek ve ilgi çekebilecek şeyler yapıp popülerlik kazanmanı isterim. Umarım anti-popülist saçmalıkları benimsememişsindir. İdeolojini benimsetmen için popülerlik şart.

    YanıtlaSil
  41. Hacim artik mhp'nin basina gec!.
    Sekuler milliyetciler yetim kaldi!
    Chp bizi temsil etmiyor hem de hic hic hic. bbp hic bizden degil, degil, degil degil. akp desen cani cehenneme.

    Mhp sekuler milliyetci bir cizgiye gelmeli bunun icinde bastakiler degismeli.

    Biz yine mhp'ye oy vermeye devam edecegiz elimiz kolumuz bagli. Ama artik gonullu bir sekilde vermek istiyoruz.

    Sana gelince. Bence biraz renkli ol.

    YanıtlaSil
  42. Her oluşumda tek adamcılık olur,daha geçende bir Türkçü oluşumun lideri adeta Başbuğ gibi savunuluyordu hemde bir ahlaksızlığı ortaya çıktığı halde.

    Her tek adamdan korkarım,insiyatif asla tek adama hatta kendini kanıtlayamamış bir tek adama verilmemeli.

    Seni ne olursa olsun dostlarımızın fazla cilaladıklarını düşünüyorum ki hepimiz de şanslı değildik,bazılarımız kendi başına yolu aradı ve buldu.

    Selam ve dua ile

    YanıtlaSil
  43. Bahadır kalemin gerçekten çok güçlü. İttihat ve Terakki Destanı adlı şiirini daha yeni gördüm ve bunu bir kez daha anladım.
    Buraya eleştiri alıyormuşsun, ben de dedim bu adamın eleştirilecek hangi yönü olabilir. Aristokrat, savunduğu görüşün tabanından dahi üstün bir insan olarak gördüm seni. Lakin her aristokrat bakışlı insanda olduğu gibi taban bulma ve tanınma konusunda sıkıntıların olduğunu düşünüyorum. ekşi sözlük'te ve bloglarda belli çevreye ulaşmak elbette önemlidir fakat bilinir ki insanların oyunu insanlar değiştirir.
    Çevremde oldukça fazla Türkçü dernek, Türkçü parti ve Türkçü dergi görüyorum. Ötüken, Anda, Kavgamız, Öktem gibi. Ve bunların çevresinde önce ufakken gitgide çığ gibi büyüyen kalabalıklar. Bu kalabalıkları yönlendirebilecek bir fikir adamına ihtiyaç var ve senden bunu umuyorum açıkçası. İnsanın kendini böyle bir davaya adaması güç elbette, yine de ben senin ileride seküler milliyetçilik ve Türkçülük adına iyi yerlere geleceğine inanıyorum. umarım kendi grubunu, komitacıları, daha çok tanıtır; diğer türkçü ve milliyetçi gruplara lider, fikir konusunda önder bir grup haline getirirsin.
    esenlikler dilerim

    YanıtlaSil
  44. Dış politikada çok zayıf olduğunu düşünmüyor musun? Kıbrıs ve Turki cumhuriyetler hakkındaki haberleri pek takip etmiyorsun? Mesela kazakistan'ın kazak hanlağının kuruluşunun 550. yıl kutlamalarından haberin var mı? Azerbaycan ve ermenistan arasından artan gerilimden?

    YanıtlaSil
  45. Sende bi Çerkes hayranlığı mı var abi?

    YanıtlaSil
  46. Naçizane benim sana önerim gölgenin peşinden yürüyüp gitmendir.Senin gibi bir adamı herkes anlamaz zaten.Neyi doğru biliyorsan onu yapmaya devam et.Senden bu ülkeye daha çok lazım

    YanıtlaSil
  47. Seni web mecrası üzerinden uzun zamandır bilirim ara sıra da takip ederim.

    Yazılanları okudum benim değineceğim ''ben'' mevzuna çokça değinilmiş o yüzden bu konuyu irdelemeyeceğim.

    Bir kavramı,kişiyi eğer ufak bir nedenden bile kara listeye aldıysan nefret duygun ağır basıyor bunu söylemlerinde yansıtıyorsun.

    Aslında bu kadar yoğun bir üslupla yapmasan bunu örneğin Akşener'i,Oğan'ı,Özdağ'ı oldukça eleştiriyorsun ve evet belki haklı olduğun yerler var belki yok ama konu bu değil.

    Tarihin sana yüklediği görev bu isimlerin yanında olup gerekirse bu isimlerin yaptığını ve yapacağını düşündüğü yanlışlara müdahele etmen yönünde olacaktır.

    Lakin sen hemen twitterda vs bileti kesiyorsun bu iyi değil senin çok parlak bir geleceğin olacak bu geleceği bu yaklaşımlarla yadsıma,çürütme.

    Entelektüel başlangıç noktaların var,herhangi bir sanatın herhangi bir icrasına karşı önyargılı değilsin,çevirmenlik yapıyorsun ki bu çok mühim bir realite.

    Kendini yukarı doğru inşa etmek yerine bulunduğun yerde genişleyerek ilerlemelisin ele geçirerek değil yapılara dahil olarak.

    Yapılması gereken reformları milyonlarla kavga ederek yapamazsın kavganın zeminiyle hayatın zeminini ayrı tut hepsine yetecek gücün var.

    Sana entelektüel,siyasal ve sosyal bilgilerine yenilikler kat demeyeceğim biliyorum ki hep arttırarak ilerliyorsun.

    Seni okurken bazen eleştirel yaklaşsam dahi hiç tanışmamış olsak dahi senin özün sağlam ve iyi bunu takdir ediyorum.

    Bir çok konuda faydalı olabilme yetin var vatana ve dünyaya bu çok önemli bunu es geçme.

    Çok çok az yaş farkımız var ama bana çok çok az yaş farkı olsa da abi der dost kardeşlerin önemli bir kısmı.

    Seni de onlardan biri gibi görüyor çok değer veriyorum.

    Ve üslubum o yüzden hiç tanışmamış olsak da ''sen'' çıkışlı oldu umarım beni yadırgamamışsındır.

    Aslında çok uzun yazacaktım ama dışardan yeni geldim yorgunum bir şeyler izleyeyim diyorum.

    Umarım meramımı az da olsa anlatabilmişimdir.

    Seni mutlu eden bir kadının,mutlu eden bir işin ve mutlu bir ailen olması dileğiyle.

    ''O'' nun izni ile Kutlu zamanlar senin olacak.

    En içten dileklerimle selamlarım...


    D.

    YanıtlaSil
  48. Seviyoruz seni. Bir arkadaş sekülerliğe yaptığın vurguların çok dışarıdanmış gibi durduğuna işaret etmiş. Haklı. Değişim istiyorsan çok dışarıdanmış gibi görünecek ifadeler buna mani olur. Ki senin o mevzudaki fikirlerinin çoğuna katılıyorum. Mütevazi değilsin pek ama gerçekten mi öylesin yoksa bu tür şeyleri takmadığın için mi bilmiyorum şahsen. Senin ilk yazılarını da sen olduğunu bilmediğim Arpad'ın ekşideki yorumları sayesinde okumuş ve bilimsel yaklaşımın sebebiyle çok beğenmiştim. Postmodernizmin darbeleri karşısında hareket var olmaya devam edecekse yazdığın çerçevedeki bir ruh ve anlayışla devam edebilecek diye düşünüyorum. Arada bir memleketi ziyaret et, köye karış, bizim kavruklarla vakit geçir (bunları da yaptığına inanıyorum ama son verme sakın) yoksa fil dişi kulende mahpus kalırsın. Muhabbetle.

    YanıtlaSil
  49. Misal "İslam neden yok olacak?" gibi irrite edici başlıklı yazılar yazma. Mesele içerik değil ama başlığın bu derece kışkırtıcı olması , kazanabileceğin bir kitleyi senden uzak tutuyor.
    Her boka "ben ben" deyip durma, Mehdi muhabbetini de bırak.

    YanıtlaSil
  50. Şükrü baba'da ihvanı yalnız bırakma:))

    YanıtlaSil
  51. Rusya, Çin ve ABD arasındaki yeni soğuk savaşta sorgulamadan ABD'nin yanında mevzi almak zararlı olabilir. Daha serinkanlı olmalısın.

    YanıtlaSil
  52. Abi bozdun diyenlerden biri olarak yorum yapayım.
    Ekşi sözlük'te yazarken güncel konular hakkında fikirlerini uzun uzun okuyorduk. Oysa şimdi twitter'da karakter sınırı gibi sebepler yüzünden olsa gerek daha kısa yorumlarda bulunuyorsun ve bizi kesmiyor sanki.
    Aynı şey bilgi içerikli yazılarında da geçerli. Ekşi sözlük zamanlarında daha sık yazılarına rastlayıp okurken, websitende haftada bir yazı görünce günümüz aydınlanıyor resmen. Zaman zaman Arpad'ı arıyor gözlerimiz. Açıp eski yazılarını vs. okuyoruz.
    Bunun dışında radyo yayını yapmıyoruz uzun zamandır. Troll mevzusu olmuştu en son ondan beri sadece müzikli yayın yaptın sanırım. Ona da ben katılamadım şahsen. Özlenen noktalardan biri de yayınların. Yayon yapamıyorsan da en azından podcast tarzı kayıtlar falan yayınlasan bilgi açlığımızı giderip, bazı konularda da yeni bakış açıları kazanmamızı sağlayabilirsin.
    Esenlikler dilerim

    YanıtlaSil
  53. Bozman mesele değil zaten bozmadın o konuda sıkıntı yok lakin ihvan seni özledi.

    YanıtlaSil
  54. materyal olarak yanyana olamasak da,aklen ve kalben yanyana oldugum kiymetli agabeyim,cizgini bozma aynen devam et.bir de artik akademisyen ol.ol ki ovunebilecegim bir hocam olsun.yuzyuze de gorusmek dilegiyle.robespiyer

    YanıtlaSil
  55. Bilgi.Hep bilgi...

    YanıtlaSil
  56. Aşırı Avşarlık görüyorum. Çok kalıp bir çizgin var ama en azından belli. Her yana bükülmüyorsun. Burada söz hakkı senin o yüzden sana cevap vermeye durumu olmayan insanların fikirlerine hiç yoktansa düşüncelerine saldırman gereksiz. Ekşinin hala kokusu var üzerinde bütün bu kalıplayıcı ve keskin olma çabanı ekşi geçmişine bağlıyorum. Kültürel bilgin geniş. Gıpta ile bakıyorum bu yönüne yeni şeyler aşılıyrosun insanlara ve şahsımca seviliyorsun Bahadırhan. Seni daha iyi yerlerde görmek arzusundayım.

    YanıtlaSil
  57. Kuzgundan Dinlediğim samimi bir radyo programı gibi. Dinleyici kitlesi ile bir bütün. Sıcak bir arkadaşlık, gerilimsiz bir tartışma / mukabele atmosferi var. İçerikli. Belki konuyla ilgisiz dinleyicileri de bu çekiyordur programa.
    Belki kendini de çok yormayacak, fazla zaman ve enerjini de almayacak şekilde devam ettirmelisin. Çünkü normal çalışmalarına da devam edebilmen gerekiyor ki dinleyiciyi besleyecek data yüklenmeye devam etsin :)

    YanıtlaSil
  58. önce yorumları okuyum dedim de bunaldım arkadaş. bir de simsiyah bi tema. nalet gelsin bıraktım. yorumu yapıp gideceğim.

    1- ben de ben ben de ben... ne seni arkadaş? boş başak dik durur. bir sok aklına. seviyoruz da biraz mütevazılık zor değil hamünyum.

    2- daha çok radyo programı yap. gece geç saatlere bırakma. ertesi gün mesai oluyor dinleyemiyoruz. sonra çocuklar evde ağlıyor "baba bizde niye yok?" diye.

    3- bahçeliyi ben de sevmem. ama yıllarca liderlik etmiş adama sallarken hiç değilse yaşına hürmet et. yaka paça dışarı atmak filan yakışmıyor. bizim o kanattan bir farkımız olmalı.

    4- işçisin sen işçi kal. pardon ya, o başka şeyeydi. bunlar işte hep venseremos dinletmenden kaynaklı. çocukları komkom yapacaksın böyle giderse.

    neyse şaka geyik bir yana: gördüğüm kadarıyla izleyicelerin-dinleyicilerin iki isteği var. mütevazi olman ve daha çok yayın. ben de bu ikisini istiyorum. bir de can sağlığı. hadi kal sağlıcakla.

    YanıtlaSil
  59. kendinden fazla emin. bu sorun yanlış bildiklerini değiştirmesinde engeller oluşturacak.

    YanıtlaSil
  60. Çok yalan konuştuğun iddia ediliyor. Hava atmak için özellikle böyle yaparmışsın, popüler kültürün milli versiyoymuşsun. Ne diyorsun bu iddialara

    YanıtlaSil
  61. Dostlarını unutuyor sürekli ihmal ediyorsun. Etrafındaki sağlam adamlar senin bu tavırlarından dolayı bir bir yüz çeviriyorlar. Kısa vadede sana muhabbet besleyenleri veya uzun vadede bir gönül bağı kuranları hareketlerinle soğutuyorsun.
    Dost edinirsin bu kolay ama araya soğukluk giren bir dostla tekrar gönül bağı kuramazsın zor olan bu.
    Tutum ve davranışlarınla kendinden soğutuyorsun sevenlerini

    YanıtlaSil